order_bg

Nyheter

Tilbud og etterspørsel er alvorlig ute av balanse, Dell, Sharp, Micron annonserte permitteringer!

Etter Meta har Google, Amazon, Intel, Micron, Qualcomm, HP, IBM og mange andre teknologigiganter annonsert permitteringer, Dell, Sharp, Micron har også blitt med i permitteringsteamet.

01 Dell annonserte permitteringer av 6650 jobber

Den 6. februar kunngjorde PC-produsenten Dell offisielt at den vil kutte rundt 6 650 jobber, noe som utgjør omtrent 5 % av det totale antallet ansatte over hele verden.Etter denne runden med permitteringer vil Dells arbeidsstyrke nå sitt laveste nivå siden 2017.

I følge Bloomberg sa Dell COO Jeff Clarke i et notat sendt til ansatte at Dell forventer at markedsforholdene vil "fortsette å forverres med en usikker fremtid."Clark sa at tidligere kostnadsbesparende tiltak - å suspendere ansettelser og begrense reiser ikke lenger var nok til å "stoppe blødningen."

Clark skrev: 'Vi må ta flere beslutninger nå for å forberede oss på veien videre."Vi har vært gjennom resesjoner før, og vi er sterkere nå."Når markedet kommer tilbake, er vi forberedt.'

Det er forstått at Dells permitteringer kom etter en kraftig nedgang i PC-markedets etterspørsel.Dells regnskapsresultater for tredje kvartal (avsluttet 28. oktober 2022) som ble offentliggjort i slutten av oktober i fjor, viste at Dells totale inntekter for kvartalet var 24,7 milliarder dollar, en nedgang på 6 % fra år til år, og selskapets resultatguide var også lavere enn analytikernes forventninger.Dell forventes å forklare den økonomiske konsekvensen av permitteringer ytterligere når den offentliggjør sin regnskapsrapport for fjerde kvartal 2023 i mars.

Dell forventes å forklare den økonomiske konsekvensen av permitteringer ytterligere når den offentliggjør sin regnskapsrapport for fjerde kvartal 2023 i mars.HP så det største fallet i PC-forsendelser i topp fem av 2022, og nådde 25,3 %, og Dell falt også med 16,1 %.Når det gjelder forsendelsesdata for PC-markedet i fjerde kvartal 2022, er Dell den største nedgangen blant de fem beste PC-produsentene, med en nedgang på 37,2 %.

I følge data fra markedsundersøkelsesinstituttet Gartner falt globale PC-forsendelser med 16 % fra år til år i 2022, og det forventes også at globale PC-forsendelser vil fortsette å synke med 6,8 ​​% i 2023.

02 Sharp planlegger å gjennomføre permitteringer og jobboverføringer

I følge Kyodo News planlegger Sharp å implementere permitteringer og jobboverføringsplaner for å forbedre ytelsen, og har ikke avslørt omfanget av permitteringer.

Nylig senket Sharp resultatprognosen for det nye regnskapsåret.Driftsresultatet, som gjenspeiler overskuddet til hovedvirksomheten, ble revidert ned til et tap på 20 milliarder yen (84,7 milliarder yen i forrige regnskapsår) fra et overskudd på 25 milliarder yen (omtrent 1,3 milliarder yuan), og salget ble revidert ned til 2,55 billioner yen fra 2,7 billioner yen.Driftsunderskuddet var det første på syv år etter regnskapsåret 2015, da næringskrisen inntraff.

For å forbedre ytelsen kunngjorde Sharp planer om å implementere permitteringer og jobboverføringer.Det har blitt rapportert at Sharps malaysiske anlegg som produserer fjernsyn og dens europeiske datavirksomhet vil redusere størrelsen på personell.Sakai Display Products Co., Ltd. (SDP, Sakai City), et panelproduserende datterselskap hvis resultatsituasjon har forverret seg, vil redusere antall utsendte ansatte.Når det gjelder heltidsansatte i Japan, planlegger Sharp å overføre personell fra tapsbringende virksomheter til pre-performance-avdelingen.

03 Etter 10 % permittering sa Micron Technology opp en ny jobb i Singapore

I mellomtiden begynte Micron Technology, en amerikansk brikkeprodusent som kunngjorde en 10 prosent kutt i sin arbeidsstyrke globalt i desember, å si opp jobber i Singapore.

Ifølge Lianhe Zaobao la Micron Technologys Singapore-ansatte ut på sosiale medier den 7. at selskapets permitteringer har begynt.Den ansatte sa at de ansatte som ble permittert hovedsakelig var juniorkolleger, og hele permitteringsoperasjonen forventes å vare til 18. februar. Micron sysselsetter mer enn 9000 personer i Singapore, men opplyste ikke hvor mange ansatte det ville redusere i Singapore og andre relaterte detaljer.

I slutten av desember sa Micron at den verste bransjeoverfloden på mer enn et tiår ville gjøre det vanskelig å komme tilbake til lønnsomhet i 2023, og kunngjorde en rekke kostnadsreduserende tiltak, inkludert 10 prosent permittering i arbeidsplasser, designet for å hjelpe dem med å takle en rask nedgang i inntektene.Micron forventer også at salget vil falle kraftig dette kvartalet, med tap som overgår analytikernes forventninger.

I tillegg, i tillegg til planlagte permitteringer, har selskapet suspendert tilbakekjøp av aksjer, kuttet lederlønninger og vil ikke betale hele selskapets bonuser for å kutte kapitalutgifter i regnskapsåret 2023 og 2024 og driftskostnader i regnskapsåret 2023. Micron-sjef Sanjay Mehrotra har sagt industrien opplever den verste tilbud-etterspørsel-ubalansen på 13 år.Lagrene bør nå toppen i inneværende periode og deretter falle, sa han.Mehrotra sa at rundt midten av 2023 vil kundene skifte til sunnere lagernivåer, og chipmakernes inntekter vil forbedres i andre halvdel av året.

Oppsigelsene av teknologigiganter som Dell, Sharp og Micron er ikke overraskende, den globale etterspørselen i markedet for forbrukerelektronikk har falt kraftig, og forsendelser av ulike elektroniske produkter som mobiltelefoner og PC-er har falt kraftig fra år til år, som er jevnt over. verre for det modne PC-markedet som har gått inn på aksjestadiet.I alle fall, under den strenge vinteren med global teknologi, må alle forbrukerelektronikkselskaper være forberedt på vinteren.


Innleggstid: 10. februar 2023